Omgitt av roser

Hans Majestet den Gyldne Gris er meget nøye med sin sikkerhet. Etter et attentatforsøk på 70-tallet, da Rødfront skulle auksjonere Hans Majestet til inntekt for regimet til Pol Pot, har sikkerheten vært meget høy. Samfundets store sønn Jan P. Syse forstod og handlet raskt. På sykkel med Hans Majestet under armen klarte han å berge Grisen i sikkerhet. Landsbanken stilte opp og hvelvet ble stilt til disposisjon.

Hans Majests slekninger Målgrisen og Ukagrisen har ved flere anledninger blitt berget, og situasjonen tilsier at det fortsatt må utøves stor forsiktighet. Grisen følges av sine sikkerhetsvoktere når han er ute å reiser. Ved spesielle anledninger stiller landets Majestet sine Gardister til disposisjon.

IMG_0036.JPG

Etter Grisefesten 2004 ble Hans Majestet flyttet til ny lokasjon. Norge Bank burde kunne tilfredstille Hans Majest den Gyldne Gris sin sikkerhet. Eller var det i smykkehvelvet til landes ledende gullsmed han viler ut?